torsdag 17. juli 2014

Vegetarwraps med hummus og grillet squash


Denne sommeren har jeg vært på et par lengre tog- og bilturer, så jeg bestemte meg for å lage noe skikkelig god niste, siden vegetarutvalget på norske veier ikke akkurat er noe å skryte av. Jeg endte på vegetarwraps, og det ble en stor suksess. Wraps er enkle å ta med seg og perfekt nistemat; det passer også veldig godt til piknik eller bare matpakke på skole eller jobb. Jeg er riktignok mest fan av å lage mat fra bunnen, men her jukset jeg og kjøpte ferdige tortillalefser (men tok de uten palmeolje selvsagt..)

 


Ingredienser

4 tortillalefser

1 mozzarellaost

1 avocado

ruccolasalat

paprika

hummus 

grillet squash


Hummus

3 dl ferdig kokte kikerter

1 hvitløksfedd

4 ss olivenolje

2 ss tahini

2 ss sitronsaft

salt og pepper

Mos alle ingrediensene med en stavmikser, tilsett evt mer olje, sitron eller tahini, avhengig av konsistensen og smaken du ønsker.

Grillet squash

1 squash

4 ss olivenolje

salt og pepper

Skjær squash i ca 1/2 cm skiver på langs, legg skivene på bakepapir på en bakeplate, hell over olivenolje, salt og pepper og ha i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter, til de er blitt brune. Avkjøl.

Smør et tynt lag med hummus på lefsene, legg squash, ost, paprika, avokado (enten most eller skjært i skiver) og ruccolasalat på midten og rull sammen (begynn med å rulle inn øverst og nederst, rull deretter inn fra siden). Pakk inn i matpapir, bind et lite bånd rundt, og du har en herlig liten nistepakke klar til tur. 

Dersom man vil variere litt, er det godt å bytte squashen ut med for eksempel aubergine (samme fremgangsmåte for å grille i ovnen), man kan også gjerne bruke fetaost i stedet for mozzarella. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar