Denne sommeren har jeg vært på et par lengre tog- og bilturer, så jeg bestemte meg for å lage noe skikkelig god niste, siden vegetarutvalget på norske veier ikke akkurat er noe å skryte av. Jeg endte på vegetarwraps, og det ble en stor suksess. Wraps er enkle å ta med seg og perfekt nistemat; det passer også veldig godt til piknik eller bare matpakke på skole eller jobb. Jeg er riktignok mest fan av å lage mat fra bunnen, men her jukset jeg og kjøpte ferdige tortillalefser (men tok de uten palmeolje selvsagt..)
Ingredienser
4 tortillalefser
1 mozzarellaost
1 avocado
ruccolasalat
paprika
hummus
grillet squash
Hummus
3 dl ferdig kokte kikerter
1 hvitløksfedd
4 ss olivenolje
2 ss tahini
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Mos alle ingrediensene med en stavmikser, tilsett evt mer olje, sitron eller tahini, avhengig av konsistensen og smaken du ønsker.
Grillet squash
1 squash
4 ss olivenolje
salt og pepper
Skjær squash i ca 1/2 cm skiver på langs, legg skivene på bakepapir på en bakeplate, hell over olivenolje, salt og pepper og ha i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter, til de er blitt brune. Avkjøl.
Smør et tynt lag med hummus på lefsene, legg squash, ost, paprika, avokado (enten most eller skjært i skiver) og ruccolasalat på midten og rull sammen (begynn med å rulle inn øverst og nederst, rull deretter inn fra siden). Pakk inn i matpapir, bind et lite bånd rundt, og du har en herlig liten nistepakke klar til tur.
Dersom man vil variere litt, er det godt å bytte squashen ut med for eksempel aubergine (samme fremgangsmåte for å grille i ovnen), man kan også gjerne bruke fetaost i stedet for mozzarella.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar