onsdag 5. november 2014

Spansk potetomelett (tortilla)

 

Dette er enda en favoritt fra da jeg bodde i Spania. Hjemme i Norge lager jeg denne ofte om jeg skal på tapaskveld eller kurvfest, men det er også godt som kveldsmat. Denne oppskriften er nok til en stor stekepanne, men du kan også halvere den og lage en liten versjon om du vil. Bare pass på å ha et passe stort lokk som dekker stekepannen.


2 fedd hvitløk

1 stor løk

4-5 ss rapsolje

6 poteter

8 økologiske egg

salt og pepper


Finhakk hvitløk og kutt opp løk og poteter i tynne skiver (om du har fine nypoteter kan skallet godt være på). Ha olje i stekepanne over middels varme og tilsett løk, hvitløk og poteter. Stek i ca 15 minutter over lav til middels varme. Rør om ganske kontinuerlig, pass på at det ikke svir seg - skru eventuelt varmen ned litt. 

Bland sammen egg, salt og pepper og hell over (ha eventuelt i litt mer olje først slik at det ikke svir seg). Skru ned varmen til nest laveste nivå og sett på lokket. La det stå i ca 45 minutter, eller til omeletten ser klar ut på toppen. 

La den avkjøles litt før du tar den ut av pannen. Du kan enten servere den rett fra pannen, eller hvelve den over på et fat (opp-ned). Det går også fint å lage den kvelden før, sette i kjøleskapet og servere den kald dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar