onsdag 5. november 2014

Gresskar- og søtpotetsuppe

 

Utforskningen av nye måter å tilberede gresskar på fortsetter, og denne gangen har jeg laget en ny variant av min tradisjonelle gresskarsuppe. Denne suppen er har en litt asiatisk vri med kokosmelk og  chili, og litt flere ingredienser, men er også nydelig god.


ca 500 g gresskar

1 mellomstor søtpotet

1-2 gulrøtter

1 løk

3 fedd hvitløk

1 rød chili

2 ss finhakket ingefær

3-4 dl kokosmelk

2 ts gurkemeie

1 ts cumin

2 ss limesaft

salt og pepper


Skrell og rens gresskaret, ta vare på frøene (disse kan stekes i litt olje og salt og brukes som snacks eller pynt på suppen).

Kutt opp løken og stek på middels varme til den er myk. Kutt gresskaret opp i mellomstore biter og ha i gryten. Skrell og kutt opp gulrot og søtpotet og tilsett. Hell over kokosmelk og nok vann til at det akkurat dekker.

Kutt opp chili (fjern mesteparken av frøene), ingefær og hvitløk og tilsett. Sett på lokk, tilsett krydder og kok opp.

Når grønnsakene er blitt myke (etter at det har småkokt i ca 20 minutter), tar du gryten av platen og moser med stavmikser. Hell over limesaft og server. Det er godt å ha litt finhakket, fersk koriander på toppen, og gjerne rømme eller creme fraiche.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar