onsdag 5. november 2014

Sunn sjokolade med sesamfrø og havsalt


Om du liker mørk sjokolade er dette en veldig god og enkel oppskrift på en nydelig hjemmelaget variant - som i tillegg er sunn, mye på grunn av kokosoljen - som for øvrig kan brukes til alt fra steking til massasjeolje...i tillegg til mange andre ting). Jeg bruker vanligvis økologiske ingredienser, alt fås kjøpt på helsekostbutikk (i Bergen er Kinsarvik og Reindyrka gode alternativer). Det er lurt å prøve seg litt frem med blandingsforholdene og smake på røren underveis slik at den blir passe søt og ikke for bitter. Man kan også prøve ut forskjellige ingredienser man liker; for eksempel finhakket ingefær, revet sitronskall eller shiafrø.



2 dl kokosolje (økologisk extra virgin)

1/2 dl kakaopulver

1 dl valnøtter eller mandler

5-6 ss mørk tahini

2-3 ss honning

3 ss kokos

2 ss sesamfrø

2 ts havsalt 


Ha kokosolje og kakaopulver i en gryte, varm opp på middels varme, bland i honning og tahini og rør godt.

Ta gryten av platen, grovhakk valnøttene og tilsett sammen med 1/2 ts salt og kokos.

Dekk en kakeform e.l. med bakepapir, hell over blandingen og smør den utover.

Dryss over sesamfrø og havsalt og sett formen i kjøleskapet i en halvtime (evt ti minutter i frysen om du er utålmodig). Skjær opp sjokoladen i passe store biter og spis.

Obs: Sjokoladen må oppbevares i kjøleskap og bør ikke stå for lenge ute av gangen for da kan den smelte (på grunn av kokosoljen).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar