torsdag 17. juli 2014

Portobelloburgere med søtpommes frites

Om jeg må si det selv, så må dette være en av de beste burgerne jeg har smakt. Jeg hadde aldri trodd at hjemmelaget hamburgerbrød kunne være så godt - og så enkelt å lage. Portobellosopp er også helt nydelig godt, og med de fargerike søtpommes fritesene kan det knapt bli bedre. Her har du en oppskrift til 4 personer.Hamburgerbrød


5-6 dl mel

1/2 ts salt

1,5 dl melk

0,75 dl vann

12,5 g fersk gjær (1/4 pakke)

2 ss smør

sesamfrø

Begynn med brødene, for de tar lengst tid. Oppskriften er basert på Trines Matblogg sine fantastiske hamburgerbrød. Hemmeligheten er at man må ha en god eltemaskin og la deigen elte lenge. Bland først mel, salt og melk. Deretter blander du gjæren i romtemperert vann og rører inn i resten. Tilsett eventuelt mer mel. La det stå og elte på lav hastighet i omtrent 10 minutter. Tilsett så smøret og la det elte i ytterligere 5 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca 45 minutter, til deigen har nådd dobbel størrelse. 

Del deigen i 4 deler, legg på en stekeplate med bakepapir og la de etterhvete under et kjøkkenhåndkle i ca 45 minutter. Klem brødene litt flate dersom de har hevet seg mye, pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stek på 225 grader i ca 10-15 minutter. La dem avkjøles litt før du deler dem i to.


Søtpommes frites

4 middels store søtpoteter

5 ss rapsolje

2 ts paprikapulver

1/2 ts chilipulver

2 ts havsalt

pepper

Mens brødene heves kan du begynne på søtpotetene. Skjær potetene i passe store båter og ha dem i en skål sammen med olje og krydder (behold gjerne skallet på potetene). Bland godt og fordel deretter potetene på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett inn i ovnen og stek i ca 20-30 minutter (avhengig av størrelsen på potetbåtene) på 225 grader, til de har fått en fin, mørkoransje farge.

Servér med burgerne, og gjerne ketsjup eller aioli. Nyt!


Portobelloburgere

4 portobellosopp (så store som mulig)

4 ss soyasaus

4 ss sesam- eller rapsolje

2 ts paprikapulver

2 ts annet krydder, f.eks. salvie eller oregano

1 mozarellaost

pepper

smør til steking

Fjern stilken fra portobellosoppene. Bland soyasaus, sesam-/rapsolje og krydder til en marinade og hell/pensle over soppene. Legg dem gjerne på et stort fat og snu dem litt rundt, slik at de har marinade på hele seg, og la det stå og marinere i ca 30 minutter. 

Ha smør i en panne på middels varme og stek soppene i ca 5-6 minutter på hver side. Skjær mozarellaosten i 4 skiver (en til hver sopp). Snu soppen med nedsiden (den hule siden) opp og legg en skive mozarellaost i hver. Skru varmen ned til nest laveste, legg over lokk eller aluminiumsfolie og la det stå i 2-3 minutter, til osten har begynt å smelte. Da skal burgerne være klare, og du kan legge på det du måtte ønske. Jeg brukte mango, avokado, rødløk og salat, pluss ketsjup og sennep, og syntes det smakte fantastisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar