torsdag 17. juli 2014

Brownies med kremost og valnøtter

Jeg kom plutselig på at jeg ikke har lagt ut noe særlig med kakeoppskrifter enda, så følte det var på tide siden jeg laget denne til en venninne sin bursdag forrige helg. Dette er egentlig en ganske vanlig brownieoppskrift, men det som gjør den litt spesiell (og ekstra god) er kremostblandingen i midten. Man kan fint variere oppskriften ved å droppe glasuren, kremostblandingen eller nøttene. Nydelig god blir den uansett!

 


Brownies

1 ts vaniljesukker

 
250 g sukker

2 egg

100 g smør

3 ss kakaopulver

100 g mel

1 ts bakepulver

200 g kremost

50 g valnøtter

 


Glasur


60 g smør

 
1 ss melk
 
100 g melis
 
2 ss kakaopulver

valnøtter til pynt
 
 
Smør en kakeform på ca 20x20 cm med bakepapir i bunnen.

Rør sammen ost, vaniljesukker og 5 ss av sukkeret og sett til side. Grovhakk nøttene.

Visp eggene og resten av sukkeret til det blir lett og luftig. 

Ha smør og kakaopulver i en liten gryte og varm forsiktig. Rør til smøret smelter, rør så inn i eggeblandingen. Vend inn mel, bakepulver og nøttene.

Hell halvparten av brownieblandingen i formen, smør forsiktig over osteblandingen og dekk så med resten av brownieblandingen.

Stek kaken i forvarmet ovn ved 180 grader i 40-45 minutter. Avkjøl den i formen.

Lag glasuren mens kaken kjøles ned; bland smør og melk i en gryte, varm opp til smøret smelter. Rør inn melis og kakao. Smør over den avkjølte kaken og pynt med nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar