torsdag 17. juli 2014

Kikertgryte med karri



 

Jeg lagde denne retten for første gang ved en tilfeldighet da jeg bare hadde en lett blanding grønnsaker i kjøleskapet jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med, og resultatet ble så godt at jeg har laget den mange ganger siden. Man kan gjerne lage en stor porsjon og varme opp dagen etter - da smaker den om mulig enda bedre.

 

1 rød chili

1-2 ss finhakket fersk ingefær

2 ts karri

2-3 ts gurkemeie

1 ts kumin (kan sløyfes)

3 dl  ferdig kokte kikerter

2 fedd hvitløk

1 løk

4-5 champignon 

1 blomkål

evt 2-4 neper

4-6 dl kokosmelk

saften fra en halv lime

fersk koriander

salt og pepper

Kutt opp og stek løk, chili (fjern gjerne en del av frøene om ikke du vil ha det veldig sterkt), hvitløk og krydder i en gryte et par minutter.

Kutt opp de øvrige grønnsakene og tilsett sammen med kikerter (enten ferdig kokte fra kartong/boks eller som du har bløtlagt og kokt selv på forhånd), hell over kokosmelk og småkok i 10-20 minutter. Tilsett eventuelt mer grønnsaker, kokosmelk eller eventuelt litt vann, etter ønske.

Hell over limesaft rett før servering og finhakket fersk koriander, smak til med salt og pepper (ta gjerne i litt ekstra pepper, den hjelper til å få frem de gode egenskapene til gurkemeien).

Kan spises som den er eller serveres med f.eks. ris eller quinoa, nanbrød og evt en god, grønn salat.

(nok til 3-4 personer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar