onsdag 16. juli 2014

Fylte portobellosopp

Fylt portobellosopp passer veldig godt som tilbehør som en del av et større måltid, eller som en liten rett med en salat til. I dag laget jeg den sammen med stekt halloumi og hvitløksdampet grønnkål og det var skikkelig mettende og godt - til og med min ikke-så-vegetarianske far var skikkelig fornøyd! Quinoa er en type frø som opprinnelig kommer fra Sør Amerika og kan brukes som erstatning for blant annet ris. Fordelen er at det både er sunt, godt og mettende, og proppfult av proteiner og vitaminer. 

 

4 middels store portobello-sopp

1 dl quinoa

2 fedd hvitløk

1 tomat

litt purre eller vårløk

en liten bunt fersk persilleeller basilikum

2 ts tørket oregano

revet ost (gjerne parmesan eller jarlsberg)

salt og pepper



Skyll og kok quinoaen - 1 dl quinoa kokes  i 2 dl vann i ca 10 minutter.

Fjern stilken fra soppen, sjær forsiktig rundt langs kanten inni for så å fjerne litt av innmaten med en skje (pass på at soppen ikke knekker!).

Finhakk det som ble til overs av soppen, i tillegg til hvitløk, tomat, purre og urtene.

Stek alle ingrediensene et par minutter i litt smør eller olje, ha i quinoaen når den er ferdig kokt, krydre med salt og pepper.

Fordel blandingen opp i soppen med en skje, ha over ost og sett i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og soppen ser stekt ut på siden.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar