mandag 21. juli 2014

Rispapirruller med Hoisinsaus

Disse rullene er skikkelig gode, og er perfekte som forrett eller smårett sammen med andre retter, eller som hovedrett servert med ris og litt grønnsaker. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage dem, men trodde det var så komplisert. Men det viste det seg faktisk å ikke være; det krever bare litt tålmodighet og nøyaktighet, for rispapiret kan klistre seg litt sammen. Rispapir får du kjøpt på asiatiske/internasjonale butikker, det samme med Hoisinsaus.


 
6 ark rispapir

1/2 kinakål

8 champignon

1 fedd hvitløk

1 ss finhakket ingefær

1 ss limejuice

1 ss smør 

1 gulrot

1 vårløk

1 avokado

1 bunt fersk koriander

1 dl Hoisinsaus

1/2 dl peanøtter 


Begynn med å skjære champignon i skiver og stek dem i litt smør sammen med finhakket hvitløk og ingefær. Kutt opp kinakålen og tilsett etter et par minutter sammen med limejuice og rør rundt over svak varme et par minutter. Sett til side og la det avkjøles.

Finhakk koriander, skjær opp gulrot, vårløk og avokado i avlange biter/strimler.

Følg instruksene på rispapir-pakken; som regen må de dyppes/skylles i varmt vann og så legges inn i et kjøkkenhåndkle for at de skal bli myke (én om gangen, ikke legg de oppå hverandre, da klistrer de seg sammen).

Fordel litt av alle ingrediensene øverst på rispapirarket, rull over fra toppen, rull så inn fra sidene og rull dem til slutt sammen fra bunnen til en liten pakke.

Grovhakk peanøttene, bland sammen med hoisinsausen og servér.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar