onsdag 16. juli 2014

Vegetarsushi med quinoa

Dette er en veldig enkel og god oppskrift hvor man bruker quinoa i stedet for ris. Jeg synes quinoa både gir god smak og er mer mettende enn ris, i tillegg er det mye sunnere. I denne oppskriften har jeg brukt avokado, vårløk, grønnkål og mango, men i prinsippet kan man bruke det man vil; gulrot, eple og mini-asparges er for eksempel også kjempegodt.

 

 

Maki

6 nori-ark 
4 dl quinoa

1 ss eddik

2 vårløk

2 avokado

1/2 mango

litt grønnkål

sesamfrø


 
Ponzusaus

2 dl soyasaus

1 lime

1 rød chili

3 ss finhakket koriander

evt 2 ss sesamoljeKok quinoa som anvist på pakken (vanligvis dobbelt så mye vann som quinoa i ca 20 minutter) og avkjøl. Bland deretter i eddik.

Mens quinoaen kokes kan du lage ponzusaus. Finhakk chili og koriander og bland i en skål med soyasaus, limesaft og sesamolje. Bland godt og sett i kjøleskapet.

Mos den ene avokadoen. Kutt opp vårløk, mango og den andre avokadoen i avlange strimler.

Legg et nori-ark på en sushimatte med den glinsende siden ned, smør på quinoa og litt most avokado (dette for at quinoaen skal holde seg bedre på nori-arkiet, siden quinoa er mindre klebrig enn vanlig sushi-ris). Pass på at det er en del av arket som ikke er dekket (se bilde under).

Legg på mango, vårløk, avokado og grønnkål, dryss over sesamfrø. Rull så sammen arket ved hjelp av sushi-matten, pass på å trykke det godt sammen slik at det blir tett. Ha litt vann på den tomme delen av nori-arket slik at enden fester seg.

Kutt opp i passe store biter og servér med ponzusausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar