onsdag 16. juli 2014

Halvgrovt grytebrød


Jeg har aldri vært særlig god på oppskrifter som innebærer gjær og heving, men etter å ha eksperimentert litt med grytebrød-konseptet har jeg endelig funnet en utrolig enkel måte å lage nydelig brød på, så nå blir det ofte ferskt brød til frokost i helgene. Det eneste man trenger er litt planlegging - og en solid jerngryte - men dette er hverken tidkrevende eller vanskelig (bare skikkelig godt!). 

 


300 g hvetemel

100 g sammalt hvete

100 g sammalt rug

2-3 ts tørrgjær

1 ts havsalt 

4 dl vann

2 ts honning


Bland sammen alt det tørre i en bolle. Rør ut honningen i romtemperert vann og tilsett. Det er ikke nødvendig å elte, bare rør sammen til alt har blandet seg godt. Dekk med plastfolie, legg over et kjøkkenhåndkle og sett til heving en lun plass i 10-20 timer.


Sett stekeovnen på 250 grader, sett inn jerngryten og la den stå inni ovnen i 30 minutter. Ta ut gryten, strø på litt mel og hell deigen oppi (pass på så du ikke brenner deg, det blir veldig varmt!). Sett gryten inn i ovnen igjen og stek brødet i 30 minutter på nederste rille, ta så av lokket og etterstek i 10-15 minutter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar